С постановление на Министерски съвет от началото на следващата година

...
С постановление на Министерски съвет от началото на следващата година
Коментари Харесай

Закриват Дома за медико-социални грижи за деца във Видин

С разпореждане на Министерски съвет от началото на идната година се закрива Дома за медико- обществени грижи за деца във Видин. На негово място ще бъде открит Център за сложно обслужване на деца с увреждания и хронични болести.
На процедура Домът във Видин не действа от месеци. Към средата на тази година там е имало единствено едно дете, само че за него е обезпечена фамилна среда и също е изведено от институцията. От месец юли не са настанявани деца, а съгласно Закона за обществените услуги до края на идната година ще са закрити всички домове в страната. При пускане на процеса по деинституционализация през 2009 година в Дома за медико- обществени грижи за деца във Видин са отглеждани 71 деца, прецизират от държавната осведомителна работа.
В Центъра за сложно обслужване за деца с увреждания и хронични болести, който ще работи на мястото на Дома, ще бъде обезпечена поддръжка за повече от 470 деца от региона на възраст до 16 години, които са с над 50% увреждания. Някои от тях и до момента са получавали ежедневна рехабилитация и физиотерапия, логопедични и психични услуги в дома.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР