С поредната разправия за комунизма започнаха работния ден на парламента.

...
С поредната разправия за комунизма започнаха работния ден на парламента.
Коментари Харесай

След разправия парламентът почете жертвите на комунизма

С следващата препирня за комунизма започнаха работния ден на Народното събрание. Повод стана декларация на ГЕРБ за деня в памет на жертвите от комунистическия режим.

В декларация от името на ГЕРБ Спас Гърневски дефинира годините преди 1989 година за " най-човеконенавистичния режим ". Сега е времето цялата истина за него да излезе нескрито, съобщи той. И упрекна Българска социалистическа партия, че след измененията са станали " духовни убийци на Вапцаров ", предали са концепциите му, щом им замирисало на власт и пари.

" Децата ви са на Запад, тежки лимузини ви чакат извън, пленумът ви е натежал от милионери, само че мозъците ви са все на Изток - към гнездото на злото ", обърна се Гърневски към левите.

" Не е грях, когато си се наслаждавал на комунизма, грях е, когато си схванал за закононарушенията му и отново си чу останал правилен ", безапелационен бе депутатът от ГЕРБ.

" Ако десницата бе приключила делото си и отворила всички досиета, в този момент щяхме да сме по-добре ", счита Гърневски.

И изясни, че по време на трите мандата на Бойко Борисов страната е тръгнала нагоре.

" Щом от ден на ден млади българи поемат пътя обратно към Родината, значи нещата са на добре ", безапелационен бе Гърневски и даде образец, че 40 хиляди млади българи са се прибрали у нас за предходната година.

" Товарищи, конец кино лентата. А казано по нашему - играта свърши ", обърна се Гърневски към Българска социалистическа партия. България не е сърцето на Европа, само че е част от нейното сърце, добави той.

Депутатът от ГЕРБ изиска 1 минута безмълвие в памет на жертвите от комунизма. Колегите му от групата станаха, само че председателката на Народно събрание Цвета Караянчева ги върна да си седнат, до момента в който тя го разгласи, с цел да изчакат и другите декларирани заявления.

" Паметта на един народ е значима и за бъдещето. И когато си спомняме тежки и трагични мигове от историята ни, с цел да не бъдат повтаряни, би трябвало да си спомняме в цялост. Не е откровено да приказваме за жертвите на комунистическия режим и да пропуснем един от най-тъжните и най-тежките епизоди - опита за етническо пречистване на българските мюсюлмани ", съобщи зам.-шефът на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

В отговор Валери Жаблянов от Българска социалистическа партия изрази страдание за метода, " по който се развива българският парламентаризъм след 30 година политически опит ".

Българска социалистическа партия няма по какъв начин да бъде изправена на подсъдимата пейка, тъй като беше партията, която води въоръжената война против фашизма и монархофашизма, безапелационен бе Жаблянов. И предложи да бъдат почетени жертвите на фашизма и десетките партизани и борци, както и Гео Милев.

Цвета Караянчева разгласи минута безмълвие за жертвите на комунизма, а Жаблянов се провиква още веднъж - и на фашизма. Така на крайници станаха всички депутати, даже от Българска социалистическа партия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР