С поредица от образователни инициативи ученици и учители в ОУ

...
С поредица от образователни инициативи ученици и учители в ОУ
Коментари Харесай

В ОУ „Христо Ботев” - Мездра отбелязаха 175-ата годишнина от рождението на патрона на училището /снимки/

С поредност от просветителни начинания възпитаници и учители в ОУ „ Христо Ботев “ - гр. Мездра означиха 175-ата годишнината от рождението на Христо Ботев (1848-1876 г.), който е патрон на образователното заведение. 
По този мотив учениците от прогимназиалния стадий на образование - V-VII клас, рисуваха поета бунтовник и четоха христоматийните негови стихотворения „ На сбогуване “, „ Майце си “ и „ Обесването на Васил Левски “. 
Седмокласниците организираха открит урок по история, отдаден на живота и делото на Христо Ботев. Те създадоха постери в три категории: „ Родословно дърво “, „ Поетът и журналистът Ботев “ и „ Революционна активност “. В подредбата на таблата се включиха и посетители, а шефът на учебното заведение Иван Иванчев прочете фрагмент от Ботевото стихотворение „ В механата “. 
Особен интерес към юбилея от рождението на Войводата демонстрираха най-малките. Учениците от първи клас в Годишна целодневна организация на образователния ден с учители Христина Тодорова и Рени Митева се срещнаха с живота и делото на националния воин. Чрез квалифицираната от преподавателите презентация те съумяха да се допрян до житейския и креативен път на един от най-видните българи на Българското възобновление. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР