С понижение в обема на търговията и броя на изтеглените

...
С понижение в обема на търговията и броя на изтеглените
Коментари Харесай

Хората свалят по-малко приложения от AppStore и Google Play Store

С намаляване в размера на търговията и броя на изтеглените приложения се характеризира третото тримесечие на най-големите мобилни платформи за извършване на покупки на програмен продукт - App Store на Apple и Гугъл Play на Alphabet. Това демонстрират данните на една от най-разпознаваемите компании в региона на пазарния разбор на приложения Sensor Tower, заяви Българска телеграфна агенция.

За третото тримесечие приходите им са в размер на 31,6 милиарда $, или с 4,8% под тези в същия интервал на 2021 г. 

App Store запазва двойната си преднина преди Play Store, като Apple бележи по-малко загуби - 2,4% по отношение на 9,6% при Гугъл.

Първо от най-печелившите приложения е TikTok, с приходи от общо 914,4 млн. $ от двата съществени магазина. От основаването си то има общо 6,3 милиарда $ доходи. 

След него са YouTube, Гугъл One, Tinder и Disney+, или другата най-голяма видеоплатформа, приложение за дисково пространство, такова за запознанства, и стрийминг услугата на едно от най-големите студиа в света.

TikTok е и най-сваляното приложение, следвано от Instagram, Фейсбук, WhatsApp и Messenger. Apple обаче отбелязва стабилен растеж на нови конфигурирани за пръв път приложения, до момента в който Гугъл бележи спад. От Гугъл Play Store обаче са свалени 27 млрд приложения, от AppStore - " единствено " 8,2 милиарда

Най-печелившите игри и на двете платформи са Honor of Kings, PUBG Mobile, Genshin Impact, а най-сваляни - Subray Srufers, Stumble Guys, Garena Free Fire.

Очаква се скоро цените в AppStore да се повишат във всички страни в еврозоната, Япония, Южна Корея, Швеция, Полша, Чили, Виетна и други.

През юни " Сензор тауър " разгласи, че до 2026 година изхарчените пари за приложения, покупки в приложенията и абонаменти ще доближат 233 милиарда $, откакто през 2021 година пазарът възлизаше на 132 милиарда $ което би било покачване с към 77 на 100.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР