С понижаването на температурите започна и покачването на цените на

...
С понижаването на температурите започна и покачването на цените на
Коментари Харесай

Какво се случва на пазара на дърва преди зимата

С понижаването на температурите стартира и покачването на цените на дървата за огрев в страната. Има ли задоволително дърва и за какво нарастнаха фрапантно? Цената на дървата за огрев скача от държавния склад до частните три пъти. Освен аргументите, които всички търговци акцентират – скока на цената на силата и войната в Украйна, поради която има недостиг на аварийни елементи за дърбодобивната техника, търговците на дърва показват и трета – суматоха измежду хората, която води до презапасяване, а тя изпразва складовете и подвига цените.

Скъпите дърва в складовете доведоха и до взрив на онлайн търговията с тях. Така няма по какъв начин да бъде следен произхода им.

В отговор на високите цени страната предлага еднократна финансова помощ – малко над 620 лева От Агенцията за обществено подкрепяне изпратиха за bTV информация, в която се вижда, че над 350 хиляди семейства са подали заявки и се нуждаят от поддръжка зареди скока в цените за отопление. Данните са към 20 октомври 2022 година

Тази седмица Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) направи и инспекция дали има далавера с цената на дървата за огрев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР