С получените днес 322 400 теста е осигурено изследването на

...
С получените днес 322 400 теста е осигурено изследването на
Коментари Харесай

Осигурени са тестовете за учениците за първата седмица на януари

С получените през днешния ден 322 400 теста е обезпечено проучването на всички възпитаници в България за COVID-19 през първата седмица на 2022 година Това оповестиха от просветното министерство.

Договорените от Министерството на здравеопазването количества са задоволителни за тестването в цялата страна най-малко доникъде на януари идната година.

От Министерството на образованието показват още, че се надяват на навременни доставки на тестванията за учениците.

Малко по-рано пред публицисти министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова съобщи, че се приготвя и ново пазаруване на проби, с цел да не се изпада в обстановка да ги няма, а децата да би трябвало да са на учебно заведение.

На днешна среща с представители на съсловната лекарска организация, вирусолози и епидемиолози, сдружението на общопрактикуващите лекари, фармацевти и други, е било обсъждано по какъв начин да бъде изменена информационната тактика на Министерство на здравеопазването, зелените документи, потребността от имунизиране, сподели министър Сербезова в отговор на въпрос каква е подготовката за възможна последваща Коронавирус вълна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР