„С политиката в България винаги трябва да внимаваме какво си

...
„С политиката в България винаги трябва да внимаваме какво си
Коментари Харесай

Експерти анализираха посланията на Борисов и Радев в новогодишната нощ ВИДЕО

„ С политиката в България постоянно би трябвало да внимаваме какво си пожелаваме, тъй като в никакъв случай не се извършва това, което сме си поискали и тъкмо както сме си го поискали.

Що се отнася до идната година, тя ще бъде доста наситена. Всички проблеми, които съществуваха в политическия набор, бяха похлупени през предходната година поради избори и други напрегнати обстановки.

Всичко това трябваше да ни докара до решение на въпроси или най-малко до слагане на тези въпроси и по този начин да бъдат дебатирани, че да са ясни решенията”, съобщи в студиото на „ Плюс-Минус. Коментарът след новините” политологът Татяна Буруджиева.
„ Според мен 2020 година би трябвало да даде отговор на доста неща, които хората чакат, които са се натрупали и не престават да се натрупват и които няма по какъв начин да бъдат запушвани безпределно. Още повече, че 2020 е годината, която ще дефинира по какъв начин ще влязат в избори всички политически субекти”, сподели тя.

Относно влизането на Слави Трифонов в политиката Буруджиева уточни, че Трифонов е пропуснал момента и тайминга за влизането в политиката и добави, че заявеният избор не е годен, а само предполагаем.

„ Съгласен съм с изказванието, че българската политика става все по-интересна. Няма причина да считаме, че 2020 година ще бъде по-малко забавна. Не е единствено български феномен.

На публиката й е все по-интересно да следи свадите,противоречията, медийните кавги. Все по-малко се вълнуваме от сериозните тематики в политика. Виждаме го на всички места.

Циркът постоянно е по-интересен, което съгласно мен, значително стопански дейните хора ги отвращава и отдалечава от този дебат”, счита социологът Александър Владимиров.

„ В своето слово Радев даде много апели за обединяване. Аз персонално го считам за подадена ръка. По по-особен метод този президент демонстрира подадената си ръка към изпълнителна власт.

Не сме привикнали по този метод да се развива напрежението и спорът сред двете управляващи, по този начин както е изразен при президента Радев. Това е една борба за интерпретациите, за това, което хората ще схващат като същина на процесите в политиката”, изясни Буруджиева.

„ За първи път има президент, който се бори за това нещо с министър-председателя Борисов. Той до момента постоянно е бил безусловно неизменимият „ владетел” на отзивчивото пространство на политиката.

Властта на президента е повече символна и повече в интерпретациите, в разбирането на това, което ни се случва в близост. За това борбата е по този начин изострена. Господин Борисов е доста отзивчив и доста добре знае за какво се бори за тази власт”, съобщи тя.

„ Съгласен съм, че президентът би трябвало да е визионер. Ако желае да играе ролята на коментатор – прекомерно е обикновено. Ако желае да е визионер, да задава посока – би му отивало.

Той стартира с това, че едно общество е сполучливо, когато във фокуса му като съществени неща попадат гений, просвета, обучение, просвета. Когато стартира по този начин речта си, таман щях да се изненадам положително.

След което, казвайки „ Да, това би трябвало да е фокусът и аз като индивидът, който най-силно ще отправям този фокус, в този момент да ви насоча натам. В България се живее зле, има доста корупция, парите се харчат на тъмно”.

Изброи всевъзможни отрицателни неща, което е ориентиране на фокус и то не там, където сподели при започване на своето слово, а тъкмо в противоположната посока”, счита Владимиров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР