С поканата към президента на Украйна Володимир Зеленски правителството върна

...
С поканата към президента на Украйна Володимир Зеленски правителството върна
Коментари Харесай

Паси за Зеленски: Той е украинският Васил Левски, има излъчване на Махатма Ганди и Нелсън Мандела

" С поканата към президента на Украйна Володимир Зеленски държавното управление върна България на моралната карта на Европа ".

Това сподели пред някогашният външен министър Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България. Той показа усещането си от персоналната си среща със Зеленски:
" Той има излъчването на Махатма Ганди и Нелсън Мандела. Ако би трябвало да го сравня с български воин - той е украинският Васил Левски . Това е индивидът, който сега освобождава своята страна, който е издигнал лозунга " Свобода или гибел " , който ние би трябвало да подкрепим. Той е един доста угрижен човек, който съставлява една нападната нация, топъл, добър, само че и доста печален.... Зеленски се трансформира в бранител на Европа, тъй като, в случай че не беше Украйна, друга щеше да е жертвата на Русия. Зеленски е бранител и обединител на Европа. ... Украйна е номер 1 в изключителния предпочитан лист на Европа. И до момента в който не свърши тази война, за което ние поставяме старания, тя би трябвало да остане първи приоритет за нас ".

По думите му участието в НАТО е гаранция към този момент, че Русия няма да нападне България.

" Начинът да бъде съкратена войната е като се оказва помощ на Украйна. Нищо друго не може да редуцира войната, с изключение на помощта, която оказваме на Украйна ", акцентира той.

Соломон Паси изрази мнение, че присъединението на Украйна в НАТО би трябвало да стане незабавно :

" Тя би трябвало да получи покана в този момент (на срещата във Вилнюс - б.р.) и за няколко месеца да приключат ратификационните процедури и да завърши процесът. Но НАТО не би трябвало да поема ангажимент, че ще пази окупираните от Русия територии като Крим. Те ще останат за известно време замразени спорове. Така ще се избегне задействането на Член 5 от Вашингтонския контракт. Един ден, когато Украйна към този момент стане член на НАТО, от тази позиция тя ще стартира договаряния с Русия по какъв начин да се стигне до мирни съглашения , само че това е доста по-силна преговорна позиция ", сподели той и даде образец с Кипър, тогавашната Западна Германия, Южна Корея.

От интерес на България е да бъде заобиколена от допустимо повече страни, които да са присъединени в НАТО , акцентира президентът на Атлантическия клуб в България.

Соломон Паси акцентира, че пропагандата, обвързвана с отказване или оправдаване на военните дейности на Русия в Украйна и на дейностите на съветския президент Владимир Путин, е срамна и противозаконна:

" Абсолютният приоритет на България, който е елементарно изпълним, е с траната ни да си придобие назад суверенитет на московския анклав на българска територия, наименуван лагер " Камчия " . Това е шпионско-пропаганден център на Москва, която ни е нарекла неприятелска страна, достолепието на България не разрешава това нещо да е тук ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР