С покачващите се нива на световните океани, все повече и

...
С покачващите се нива на световните океани, все повече и
Коментари Харесай

Бихте ли живели в тази къща върху водата

С покачващите се равнища на международните океани, от ден на ден и повече архитекти стартират да развиват хрумвания и концепции за създаване на устойчиви жилища, които да бъдат непосредствено върху повърхността на водата.

 Да си отпечатваш къща за 24 часа
Да си отпечатваш къща за 24 часа

35 квадрата за 4000 $ не звучи по никакъв начин зле

Тази седмица италианската архитектурна компания Lazzarini Design Studio започва акция за набиране на средства за построяването на плаваща къща , която наподобява като кадър от " Аватар " .

 Снимка 358435

Концепцията включва основаването на дребен град от структури във формата на пирамиди, като набелязаните от компанията вероятни местоположения са или в непосредственост до крайбрежията на южна Италия, или близо до крайбрежието на Обединените Арабски Емирства.

 Снимка 358433

Фирмата има амбициозния проект да сътвори цялостен воден град с име Уейаланд , който да бъде приет от локалното държавно управление като обособена държавна конструкция.

 Тази къща е от пръст
Тази къща е от пръст

И употребява и други еко техники

Къщите са проектирани по този начин, че да изискват минимално количество електрическа сила, която на всичкото от горната страна си създават сами посредством слънчеви панели.

 Снимка 358434

Кампанията на Lazzarini цели да събере 420 000 $ за построяването на първата плаваща къща, като се надява да притегли и доста частни вложители за реализирането на целия план.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР