С покачването на цената на биткойна до нови върхове, дневният

...
С покачването на цената на биткойна до нови върхове, дневният
Коментари Харесай

Биткойн майнерите печелят рекордните 78 милиона долара на ден

С покачването на цената на биткойна до нови върхове, дневният приход на копачите на първата криптовалута актуализира историческия връх, оповестява Bloomberg, базирайки се на данни от анализатори на CryptoQuant.

Биткойн майнерите печелят приход посредством потвърждаване и прибавяне на транзакции към блокчейна, както и от такси, плащани им от потребителите за ускорение на обработката на транзакциите.

Според специалисти дневните доходи от копачи са достигнали 78,6 милиона $ на 7 март, надхвърляйки пика, подложен през април 2021 година по време на последния интервал на напредък на пазара на криптовалута.

След нескончаем спад на пазара на криптовалути, обвързван с поредност от кавги и банкрути през 2022 година, когато някои компании за копаене на биткойн бяха принудени да разгласят банкрут, обстановката за копачите се промени към по-добро.

Акциите на американския борсово търгуван фонд Valkyrie Bitcoin Miners ETF, който влага в фирмите за рандеман на биткойн CleanSpark и Marathon Digital, са се нараснали повече от два пъти през...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР