С поетична композиция за небесния покровител“ на града и историческа

...
С поетична композиция за небесния покровител“ на града и историческа
Коментари Харесай

Враца почете паметта на Св. Софроний Врачански

С поетична комбинация за „ небесния настойник “ на града и историческа информация за неговия живот и дело бе открита празничната стратегия, отдадена на 283-годишнина от рождението на Свети Софроний Врачански , оповестиха от Общината.
 Община Враца
Заместник-кметът Петя Долапчиева поздрави присъстващите от името на кмета Калин Каменов. „ Прекланяме се пред делото на светеца-будител, свещеник и пръв почитател на делото на Паисий Хилендарски.
 Община Враца
Небесният настойник на Враца слага на напред във времето свободния човек, християнин с морални правила за държание и просветеност. Днес, честваме и патронния празник на НУ „ Св. Софроний Врачански “.
 Община Враца
Пожелавам здраве, смели фантазии и нови мотиви за горделивост на педагогическия екип и учениците. Скъпи съграждани, дано бъдем почтени наследници на делото на Свети Софроний! Честит празник! “, добави Долапчиева.
 Община Враца

 Община Враца
Честването на годишнината продължи с молебен, отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, в съслужение с отци от епархията. В знак на благодарност пред паметника на Свети Софроний Врачански бяха поднесени венци и цветя.



На събитието участваха още: ръководителят на Общинския съвет доктор Владимир Христов, общинските съветници Ирина Иванова и Владислава Лакова, заместител регионалният шеф Красимир Колев, шефът на НУ „ Св. Софроний Врачански “ – Антоанета Сиракова, шефовете на Регионалната библиотека и Регионалния исторически музей - Силвия Врачовска и Георги Ганецовски, ръководителят на НЧ „ Развитие “ – Иванка Караиванова, общественици, учители, възпитаници и жители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР