С поднасяне на венци в памет на полицейски служители, загинали

...
С поднасяне на венци в памет на полицейски служители, загинали
Коментари Харесай

Наградиха 46 служители на ОД на МВР-Сливен за празника на българската полиция

С поднасяне на венци в памет на полицейски чиновници, починали при осъществяване на служебния си дълг, на паметника на Хаджи Димитър и тържествено заседание Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Сливен означи своя професионален празник.

8-ми ноември е определен за ден на българската полиция през 1924 годинапо самодейност на тогавашния софийския градоначалник - О.З. подполковник Георги Кисьов и по предложение на Светия синод и персонално от Митрополит Стефан Св. Архантгел Михаил е определен за патрон на полицията.

Архангеловден въплъщава борбата на силите на положителното за реализиране на ред, истина и истина. Подобна борба водим всекидневно и ние, представителите на българската полиция, с цел да пазим публичния ред, спокойствието и сигурността на жителите, да следим за спазването на законите и да противодействаме на престъпността, сподели в послание към чиновниците на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков при разкриване на тържественото заседание по случай професионалния празник на българската полиция. Той изрече признателност за професионализма, всеотдайността и постоянството, с което чиновници извършват своя дълг. Пожела им здраве и сили, с цел да продължат да носят с достолепие своята работа.

Трябва да бъдем два пъти по усърдни и виновни, с цел да повишим престижа на полицейската специалност и да отговорим на публичните упования, сподели в умозаключение старши комисар Величков.

Събранието стартира с минута безмълвие в памет на полицейските чиновници, починали при осъществяване на служебния си дълг.

Ръководството и чиновниците на ОДМВР-Сливен бяха почетени от формалните посетители на събранието- заместник-кмета на община Сливен Румен Иванов, регионалния шеф Минчо Афзов и неговия заместител Антоний Андонов.

Румен Иванов поздрави управлението на ОДМВР-Сливен и полицейските чиновници от името на кмета Стефан Радев и общинската администрация с професионалния празник, като благодари за всеотдайната работа в името на добруването на жителите и благодарност за неоценимата помощ, получена в последните години на пандемия. Нека закрилата на Св. Архангел Михаил ви дава сили и религия, а триумфите да бъдат възнаградени със справедливо почитание, сподели още Румен Иванов.

Да бъдеш служител на реда не е лесна задача, във вашето всекидневие вие се сблъсквате с доста негативизъм и човешки проблеми, а получавате толкоз малко признателност, по тази причина желая да ви пожелая да бъдете здрави и да имате самообладание, и дано един ден вашата специалност получи заслуженото самопризнание и авторитет в нашата страна, сподели регионалния шеф Минчо Афузов в своето послание към чиновниците на ОДМВР-Сливен.

В прочувствено послание към полицейските чиновници Антоний Андонов изрази своя почит и почитание към професионалния опит и сложната активност на служителя на реда, и пожела все по този начин да не престават да съхраняват достолепието и честа на пагона и да надграждат своя професионализъм.

На тържественото заседание 46 полицейски чиновници на ОДМВР-Сливен бяха наградени.

За продължителна работа в Министерство на вътрешните работи, реализирани високи професионални резултати във връзка 8 ноември старши комисар Димитър Величков награди с парична премия и плакет началника на Научно техническата лаборатория в ОДМВР-Сливен основен контрольор Стоян Великов.

С парична премия за проявен професионализъм и реализирани трайни резултати шефът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков награждава ст.инспектор Пенко Георгиев и контрольор Георги Георгиев от сектор „ Градец ” към РУ-Котел.

С „ ПИСМЕНА ПОХВАЛА ” са наградени 43 чиновници на Районните ръководства в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, като и чиновници на отдел „ Охранителна полиция ” към ОДМВР-Сливен.

Бяха прочетени заповеди на чиновници на ОДМВР-Сливен за повишение в служба.

Получени бяха благодарствени писма от жители, които изричат своята благодарност към чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Сливен, за бързата и навременна реакция, за човешкото отношение и съпричастност към проблемите на хората.

В едно от тях, се споделя междинното: „ Тези момчета ни помогнаха, тяхната реакция беше професионална и човешка, и постоянно ще я помним ”, това са думи на мъж и жена в пенсионна възраст, аварирали на автомагистрала „ Тракия ”. Те са били уплашени и без опция да реагират, когато двама полицейски чиновници на бранш „ Пътна полиция ”-Сливен им оказват помощ да се оправят в сложната обстановка.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР