С подкрепата на правителствения Зелен фонд, общините трябва да предоставят

...
С подкрепата на правителствения Зелен фонд, общините трябва да предоставят
Коментари Харесай

Франция въвежда задължително компостиране

С поддръжката на държавния „ Зелен фонд ”, общините би трябвало да дават на жителите специфични домашни контейнери за разделно събиране и компостиране на останки от храна и градинарство. Ще се провеждат и общински пунктове за приемане на органични боклуци, които ще се употребяват за производството на биогаз или компост, предопределен да размени химическите торове, в това число в персоналните градини на жителите.

Органичните боклуци от храните и градинарството съставляват съвсем една трета от битовите боклуци във Франция, или към 82 кг годишно на глава от популацията. Според Европейската комисия, питателните боклуци са източник на към 16% от парниковите излъчвания от хранителната система на Европейски Съюз, като през 2018 година са били събрани единствено 34% от тях, а 40 милиона тона са били изхвърлени, споделят от неправителствената организация Zero Waste Europe.

Съгласно Рамковата инструкция на Европейски Съюз за отпадъците, тази година събирането на биологични боклуци се предизвиква, само че не е наложително. Въпреки това, доста европейски страни са въвели...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР