С подкрепата на Община Дупница, група от 40 ученици и

...
С подкрепата на Община Дупница, група от 40 ученици и
Коментари Харесай

40 ученици от Дупница и ръководителите им тръгват по пътя на Ботевата чета

С поддръжката на Община Дупница, група от 40 възпитаници и 5 ръководители от междинните учебни заведения в Дупница ще поемат по пътя на Ботевата чета, в обичайния туристически поход " Козлодуй - Околчица ".
Инициатор и уредник по включването на дупничани е Марин Михалков от с. Бистрица - дълготраен участник в похода. Маринко, както всички го назовават, е душата на групата и " майката ", която обезпечава уюта в биваците, превоза и домакинската активност.
В ранната заран, да пожелае лек път, безаварийно пътешестване и хубаво време, на сборния пункт пристигна и кметът на Община Дупница г -н Първан Дангов. " Искам да изкажа моята признателност за това, че сте се организирали и тръгвате по стъпките на Ботев. Най - значимото е всички да се върнете живи и здрави. Дано да ви е хубаво времето, да визиите града и учебното заведение уместно, в което не се колебая, и най-много да се гордеете с присъединяване си в една утвърдила се във времето традиция, в която няма нищо нагласено, помпозно или показно. Ние, като Българи, би трябвало да се гордеем с Ботев и това което е направил. Лек път и да ви е хубаво времето! ".
Най - огромната патриотична туристическа самодейност се организира всяка година от 27 май до 2 юни. Участниците минават над 100 километра по пътя на Ботев, от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан, по авансово направена стратегия. Основен уредник по осъществяване на похода е Областна администрация – Враца.
Походът е от III-та категория на компликация и в маршрута са включени обекти от „ Опознай България – 100 национални исторически обекта ” и „ Опознай родния край ”.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР