С подкрепата на Международната организация на Червения кръст, в която

...
С подкрепата на Международната организация на Червения кръст, в която
Коментари Харесай

БЧК дава по 900 лв. на общо 405 домакинства, пострадали при наводненията в Карловско

С поддръжката на Международната организация на Червения кръст, в която ние членуваме, сме изпратили незабавен зов за над 9 милиона швейцарски франка за цялата последваща година. 405 от най-засегнатите семейства при наводненията в Карловско ще бъдат подмогнати от БЧК. До края на месеца те ще получат по 900 лв.. За потърпевшите ще осигурим и хигиенични пакети и почистващи материали. " Това разяснява пред Ясен Свиленски, шеф на дирекция " Мениджмънт на бедствията " към БЧК.

Той подчертава върху партньорството с " Български пощи ", които няма да удържат никакви пари, а цялата сума ще бъде за хората.

Свиленски описа и за помощта, която БЧК оказва на украинските бежанци у нас.

" Още при започване на спора в Украйна ние отворихме нашия първи пункт в централата за помощ на потърпевшите. Обявихме национална капмания за набиране на средства и дарения. До момента сме подкрепили над 150 000 украински жители на територията на България - с хранителни пакети, завивки, долни дрехи, облекла, хигиенични пакети. Някои от тях са минали и курсове по български език ", уточни Свиленски.

" Нашата помощ продължава. Към момента предоставяме зимни облекла, обувки, хигиенични материали, най-необходимото. Основните потребности са обезпечаване на заслон, облекла и храна. " Свиленски уточни, че БЧК е сътрудник на България и ролята на центъра е спомагателна.

" Към момента молбата към нас беше да се запълни луфта при изхранването на украинските бежанци, останали без храна. Търсят се спомагателни механизми за това, нужна е топла храна ", уточни специалистът.

" Около 30% от украинците, пристигнали в България, се нуждаят от психо-социално поддръжка ", сподели още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР