С подкрепата на Европейския център за борба с контрабандата на

...
С подкрепата на Европейския център за борба с контрабандата на
Коментари Харесай

Европол разби синдикат за контрабанда с мигранти

С поддръжката на Европейския център за битка с контрабандата на мигранти (EMSC) към Европол вследствие на паралелни следствия, извършени в пет страни - членки на Европейски Съюз, беше разрушен незаконен профсъюз, занимаващ се с контрабанда на виетнамци в и през Европа.
Между 20 и 22 юни в Чешката република, Германия, Унгария, Полша и Белгия бяха осъществени поредност от координирани обиски, като интернационалната активност беше координирана от Европол и Евроюст. Общо девет лица, за които се счита, че принадлежат към тази тайфа, бяха задържани, а девет парцела бяха претърсени. Бяха конфискувани няколко моторни транспортни средства и парични средства в размер на няколкостотин хиляди чешки крони.
Всички паралелни следствия бяха ориентирани към една и съща незаконна група, провела трафика на незаконни мигранти от Виетнам най-малко от март 2021 година насам. Мигрантите дошли със аероплан в Европа с работна виза, издадена за една съответна страна. Веднъж пристигнали в Европа, жертвите били прекарвани незаконно през Европа, с цел да доближат крайната си дестинация, нормално Франция или Обединеното кралство.
Твърди се, че обвинените са пренасяли жертвите си със лични транспортни средства, а в някои случаи са употребявали надуваеми моторни лодки, с цел да доближат до последния стадий от пътуването, което е застрашавало живота на жертвите.
Европол даде приоритет на случая още на ранен стадий и назначи специфични чиновници в поддръжка на националните следствия.
Неговият Европейски център за битка с противозаконното превеждане на мигранти провежда три оперативни срещи, с цел да събере националните следователи и да откри взаимна тактика, даде оперативна разследваща и аналитична поддръжка и улесни обмена на оперативна информация, нужна за подготовката на заключителната фаза на действието.
По време на деня на координираната акция ЕЦМН на Европол улесни необятния продан на информация сред всички участващи страни и извърши кръстосана инспекция на доказателствата в действително време. Двама чиновници на Европол бяха командировани в Белгия, с цел да подкрепят извличането на криминалистични данни.
Евроюст даде финансова поддръжка и спомага на управляващите при основаването на взаимен екип за следствие. Освен това Агенцията провежда три координационни срещи и координационен център по време на акцията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР