С почти пълно единодушие, с гласовете на депутатите от ГЕРБ,

...
С почти пълно единодушие, с гласовете на депутатите от ГЕРБ,
Коментари Харесай

Депутат от ПП е гласувал с въздържал се за предоставянето на оръжия за Украйна

С съвсем цялостно единогласие, с гласовете на депутатите от ГЕРБ, " Продължаваме промяната " (ПП), Движение за права и свободи, " Демократична България " и " Български напредък " Народното събрание реши България да даде оръжия и аварийни елементи, както и да контракти заместваща отбранителна техника, с която да модернизира своята войска.

Изключение за Политическа партия е депутатът Константин Бачийски, който вместо със " за " е дал своя вот с " въздържал се ". Той изясни, че е предизвестил на парламентарната група по какъв начин ще постъпи. Причината за неговото решение е отводът да се добави " без намаляване на отбранителните качества на страната ". В текста на решението написа обаче, че военната помощ за Украйна е " съгласно българските благоприятни условия и гарантирайки сигурността и отбраната на популацията ".

Бачийски е изискал в текста на решението да написа и че след договаряне на заместващата техника през НАТО и Европейския съюз за даденото от България на Украйна държавното управление ще " даде финансовите планове ". " Част от заместващите мощности, които биха пристигнали, не са безвъзмездни ", споделя Бачийски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР