С Почетна значка на Община Бургас може да бъде награден

...
С Почетна значка на Община Бургас може да бъде награден
Коментари Харесай

Награждават 17-годишния Николай от Бургас, който спаси две деца от удавяне

С Почетна значка на Община Бургас може да бъде награден 17-годишният Николай Христов от „ Меден рудник “, който избави две деца от удавяне на плажа при започване на месеца. Предложението е направено от общинските съветници от Политическа партия „ ВМРО-Българско национално придвижване “ Георги Дракалиев и Николай Стоянов и ще бъде прегледано в локалния парламент на сесия в края на месеца.

В докладната бележка се напомня, че на 4 юни на бургаския плаж се случи случай , който за малко не приключи трагично. Тогава група възпитаници, измежду които 17-годишният Николай и двама братя на по 14 и 8 години , отиват да плажуват покрай стената на пристанищния вълнолом .

Морето е било бурно и децата са скачали против вълните . В един миг се чули крясъци, Николай се обърнал и видял, че двамата братя, блъскани от бурното море , са към този момент напълно до тетраподите . Той незабавно се притичал на помощ, само че бързо потопен и макар, че е упражнявал плуване, за малко щял да се удави . След като едвам съумял да излезе от водата, се обадил на тел. 112 . После още едно момче се качили върху тетраподите, откъдето по-лесно да доближат до давещите се . Той съумял освен да хване двамата братя с по една ръка, само че и да ги задържи до идването на избавителните екипи.

„ И в този случай, бързата и навременна интервенция на самоуверен юноша, за благополучие довежда до спасяването на човешки живот, което заслужава възторженостти и подучване. Съгласно Наредбата за символиката и оценките на Община Бургас, в сходни случаи заслужилите могат да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас. Тъй като такива действия би трябвало да служат за образец на всички, считаме, че е належащо показалият се бургаски възпитаник да бъде отличен от Общински съвет-Бургас “ , пишат общинските съветници в докладната бележка.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР