С почетна грамота е награден кметът на Георги Манолов от

...
С почетна грамота е награден кметът на Георги Манолов от
Коментари Харесай

Георги Манолов с почетна грамота от Съюза на офицерите и...

С почетна грамота е награден кметът на Георги Манолов от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса. Поводът е 110 години от основаването на Съюза.
Манолов е старши лейтенант от запаса и член на организацията. Той е отличен за дейната си активност в общинската организация в Свиленград. Призът е за помощта му при построяването на мемориала на починалите войни в Одринската борба и на паметника на ген. Никола Иванов, както и за идна 60-годишнина на градоначалника.
Георги Манолов интензивно взе участие в построяването на паметника на българските офицери и бойци, починали при щурма на Одринската цитадела през 1913 година С дарения се включиха общини, компании и бизнесмани. Мемориалът, с изписаните със златни букви имена на 1985 български герои, е повдигнат в Градския парк на Свиленград. Той бе открит през 2008 година от президента Георги Първанов.
През 2017 година по самодейност и с дейното подпомагане на Георги Манолов бе повдигнат първият в България монумент на ген. Никола Иванов. Висшият офицер е лидер на Втора българска войска в Балканската война, освободила Свиленград на 5 октомври 1912 година Генералът е стратегът, изготвил проекта за победната офанзива на Одринската цитадела, с което се взема решение изхода от войната. В дарителската акция се включиха фондация " Въздигане ", община Свиленград, публични организации, компании и доста жители./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР