С почетен медал за заслуги към спорта ще си тръгне

...
С почетен медал за заслуги към спорта ще си тръгне
Коментари Харесай

Медал за Барези в София

С почетен орден за заслуги към спорта ще си тръгне от България един от най-хубавите централни бранители в историята на футбола – италианеца Франко Барези. Отличието му бе връчено от министър Красен Кралев. Легендарният международен първенец от Мондиал-82 и троент победител в Шампионската лига с 531 мача за „ Милан “ дойде у нас като дипломат на италианския клуб. Целта на задачата му бе подписване на 3-годишно съдействие с „ Локомотив “ (Сф). По силата на контракта се открива детско-юношеска академия на „ Милан “ на стадиона в столичния квартал „ Надежда “. Там се приготвят 400 млади футболисти на възраст от 6 до 19 години, които ще имат италиански треньори. А посочилите качества наши експерти и играчи ще бъдат селектирани за образование в Милано.

„ Радвам се, че стартирате дълготраен план взаимно с клуб с огромни обичаи като „ Локомотив “ – сподели Кралев на срещата си с Барези. – В България „ Милан “ има доста фенове и и съм уверен, че по този начин повече деца ще спортуват “. В кабинета на министъра участваха също притежателят на най-стария европейски „ железничарски “ клуб Иван Василев и предприемачът Александър Александров от фондация „ Играй с Развитие “, с чиято поддръжка е основана Академията на „ Милан “ в София. По света има единствено 18 сходни школи на италианския гранд.

„ За „ Милан “ е чест да участва в България и съм сигурен, че това ще бъде огромен тласък за младите футболисти “, съобщи Барези.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР