С почетен караул и концерт в заключение в Хасково бе

...
С почетен караул и концерт в заключение в Хасково бе
Коментари Харесай

С почетен караул и концерт Хасково отбеляза Съединението

С почетен часовой и концерт в умозаключение в Хасково бе маркирана 134-годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Кметът на Хасково Добри Беливанов, регионалният шеф Станислав Дечев, депутати, представители на политически и публични организаци и жители се събраха на церемонията на централния площад "Свобода " пред Паметника на незнайния войник.

Съединението отреди ориста на България за епохи напред. То е чисто наше, българско дело, без външни подбудители, крепители или бранители, означи в словото си кметът на общината Добри Беливанов. Съединението бе безапелационна поръчка за независимо, равноправно присъединяване на нас, българите, в модерната история на Европа и първи явен знак към европейските политици, че би трябвало да се преценяват с млада България, добави той.
6

Съединението е най-чистата историческа страница, която предците ни написаха сами и макар непознатите сили, сподели регионалният шеф Станислав Дечев. Той акцентира, че като рационални и виновни хора ние през днешния ден би трябвало да си дадем сметка, че Съединението е мощ, която сме длъжни да използваме за добруването на България.

Честването на събитието продължи с концерт на Народния оркестър към община Хасково с началник Димчо Йорданов и на фолклорен танцов отбор "Златна Тракия " с началник Златка Тимонова.
6
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР