С победен кош на Александър Везенков шест секунди преди края

...
С победен кош на Александър Везенков шест секунди преди края
Коментари Харесай

БЛЕСТЯЩ! Кош на Везенков класира Олимпиакос за плейофа!

С надвит панер на Александър Везенков шест секунди преди края на постоянното време тимът на Олимпиакос записа 21-вия си триумф за сезона, с помощта на който отборът се трансформира в първия отбор, класирал се за плейофите в Евролигата.

Гръцкият гранд надви при гостуването си на Жалгирис с крайното 74:72 (15:17, 25:17, 21:15, 13:23) в трагична среща от 29-ия кръг на най-силния клубен европейски шампионат, провела се в препълнената зала “Жалгирио Арена ” в Каунас.

По този метод Олимпиакос към този момент разполага с баланс от 21-8 и продължава да се намира еднолично на първото място във краткотрайното класиране, на победа отдалеченост от втория Реал Мадрид, който завоюва семейството си против Олимпия Милано с 91:87. Жалгирис пък e на деветата позиция в таблицата с актив от 15-14.

???????????????????????? Again and Again and Again!!! Sasha Vezenkov!!!
— Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

Везенков още веднъж бе огромният воин за “червено-белите ”, като той се отличи от останалите с 25 точки, 8 битки, 2 асистенции, 2 откраднати топки и един чадър за 30 минути на паркета.

Спортист №1 на България беше непогрешим от зоната за две точки - 9/9, като също така стреля 2/7 от тройката и 1/1 от наказателната линия, с цел да оформи коефициент на потребно деяние от 32.

Черешката на тортата бе точната му пукотевица със стъпка обратно при оставащи към шест секунди до края на последната четвърт, посредством която Олимпиакос поведе с трансформиралия се в краен резултат 74:72.

Освен това Везенков доближи и границата от 2000 маркирани точки в Евролигата.

Шакийл МакКисик още веднъж се трансформира в жокер от пейката на Олимпиакос, като американецът приключи с 18 точки за 21 минути на терена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР