С победен гол на Александър Митрович в 90-ата минута Сърбия

...
С победен гол на Александър Митрович в 90-ата минута Сърбия
Коментари Харесай

С обрат и гол в края Сърбия се класира на световното първенство

С надвит гол на Александър Митрович в 90-ата минута Сърбия надделя Португалия с 2:1 и се класира непосредствено на международното състезание в Катар. Сръбският отбор реализира поврат Лисабон, откакто направи доста мощен мач.

Резултатът беше признат като огромна изненада, макар мощното показване на Сърбия през цялата подготовка.

Сърбия приключва квалификациите с шест победи и две равенства, без да загуби нито един мач, а Португалия ще играе в плейофите.

" Това е извънреден триумф за тима, футболистите не стопираха да имат вяра в успеха. Дойдоха тук без боязън против един доста мощен тим, който знае по какъв начин се печелят огромни мачове ", сподели след срещата сръбският селекционер Драган Стойкович.

Португалия поведе още във втората минута с гол на Ренато Санчес и доникъде на първата част имаше фрапантно преимущество. След този миг обаче експанзията на сръбския тим обърна обстановката на терена и футболистите на Драган Стойкович минаха в офанзива.

В 33-ата минута капитанът Душан Тадич се разписа, с цел да изравни, а в края на първата част Сърбия пропусна и да поведе.

След почивката преимуществото беше поделено, само че Сърбия повече търсеше успеха, защото тъждество устройваше домакините. В 90-ата минута португалската отбрана остави непокрит Митрович в наказателното поле, който засече центриране на Тадич с глава и прати отбора си в Катар.



Победа в група В реализира Испания, надделявайки Швеция с 1:0. Единственото попадение вкара Алваро Мората в 86-ата минута. Двубоят беше директен двубой сред двата отбора за класиране, като Испания приключва на първата позиция с 19 точки, а Швеция е втори в групата с 15.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР