С победата си над Марк Алън във финала на Ю

...
С победата си над Марк Алън във финала на Ю
Коментари Харесай

Рони О`Съливан вече е номер 1 по титли от Тройната корона

С успеха си над Марк Алън във финала на Ю Кей Чемпиъншип предходната вечер Рони О`Съливан усъвършенства два извънредно влиятелни върха. Ракетата надделя северноирландеца с 10-6 в решаващия мач за купата в Йорк,за да завоюва седмия си трофей от шампионата на Обединеното кралство.

По този метод той към този момент е състезателят с най-вече трофеи от една от най-престижните съревнования, надминавайки легендата Стив Дейвис, който е триумфирал шест пъти в " Барбикан Сентър ". Още по-впечатляващото достижение на Рони е, че към този момент е номер едно по трофеи от Тройната корона - Ю Кей Чемпиъншип, Световното състезание и Мастърс. 43-годишният О`Съливан към този момент има общо 19 трофея от трите най-важни съревнования, с една повече от различен именит състезател - Стивън Хендри.

" Страхотно е да пишеш история. Да подобря върховете на Дейвис и Стивън Хендри, който е моят воин и съвършеният състезател, е просто полуда. Никога не съм си представял, че ще мога да се доближа до тези върхове. Но не желая да спирам дотук - желая да се откъсна на отдалеченост, с цел да е по-трудно на идващите генерации да ме задминат. Предполагам, че ще съм мъртъв, преди някой различен да се приближи до тези върхове ", пошегува се Ракетата, който завоюва първата си купа в Йорк преди 25 години.

О`Съливан към този момент е номер едно по трофеи от шампионата на Обединеното кралство, както и от Мастърс, като със своите пет международни трофеи изостава само на Стив Дейвис, Рей Риърдън (6) и рекордьора Стивън Хендри, който е със 7. Хендри продължава и да е играчът с най-вече ранкинг трофеи в историята - 36, две повече от Ракетата. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР