С победа и загуба започна следобедната сесия за българските боксьори

...
С победа и загуба започна следобедната сесия за българските боксьори
Коментари Харесай

С победа и загуба започна третия ден на Странджа

С победа и загуба стартира следобедната сесия за българските боксьори в третия спортен ден от интернационалния шампионат за купа " Странджа ", който се организира в столичната зала " София ".

В осминафиналите в категория до 60 кг носителят на купата за 2022 година Радослав Росенов завоюва с цялостно съдийско единогласие против австралиеца Фред Зива.

19-годишният българин влезе в мача доста умерено и още от първия рунд завоюва доверието на съдиите. Във втория и третия рунд той продължи да води играта и по този начин не даде никакво шансове на Зива, който е пети в ранглистата на boxrec в тази категория, тъкмо пред Росенов.

На четвъртфиналите Росенов ще играе с Виктор Вакула от Молдова, който победи белгиеца Билал Ел Емрите.

В категория до 63,5 кг Кирил Русинов не съумя повтори триумфа си от вторник и отстъпи с 1:4 съдийски гласа на австралиеца Мак МакКлери.

Двубоят беше доста равносилен, като след първите два рунда трима от съдиите даваха еднакъв резултат от 19:19, а другите двама бяха разделили гласовете си по 20:18 в интерес на един от двамата боксьори.

В последния трети рунд обаче по-високият МакКлери изглеждаше по-свеж и по-опасен и това накара арбитрите край кръга да отсъдят напълно в негова изгода.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР