С по-малко дъжд и с повече слънце започна седмицата, но

...
С по-малко дъжд и с повече слънце започна седмицата, но
Коментари Харесай

Слънчево време утре, от сряда започва ново захлаждане

С по-малко дъжд и с повече слънце стартира седмицата, само че към сряда с нов атмосферен фронт, тук-там от северозапад на югоизток още веднъж ще превали и прегърми.

И на следващия ден ще се задържи по-често слънчево, след обяд с краткотрайни увеличени на облачността, само че ще е към момента съвсем без превалявания. Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан вятър от запад-северозапад. Дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще са сред 25° и 30°.

По морския бряг в следобедните часове ще се появят облаци, само че дъжд не се чака. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максимални температури по крайбрежието - сред 25° и 29°. Температурата на морската вода е към 25 - 26°. Вълнението на морето ще е едва.

След обяд и над планините ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено в Централна Стара планина и Родопите едва ще превали. Ще духа сдържан, по високите елементи – до мощен западен вятър.

Над по-голямата част от Балканите ще е слънчево. Временни нараствания на облачността ще има над северозападните и планинските региони от полуострова.

Хладно и облачно, с превалявания, в обособени региони обилни, ще е в Централна Европа, Прибалтика, Беларус и Западна Украйна. В западните региони от континента облачността ще е променлива, а над по-голямата част от Средиземноморието ще е слънчево и топло, в Испания и горещо.

У нас в сряда температурите още веднъж ще стартират да се намаляват. Ще има и валежи, повече в Южна България, по-интензивни ще са в планините и планинските региони. В четвъртък ще е съвсем без превалявания, само че ще е относително хладно и прохладно. В петък и събота, единствено на изолирани места в западните планински региони е допустимо да превали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР