С по-лека мярка – подписка, е първият обвиняем по делото

...
С по-лека мярка – подписка, е първият обвиняем по делото
Коментари Харесай

Обвиняемият за злоупотреби на “Хемус“ вече не е под домашен арест

С по-лека мярка – „ подписка ”, е първият обвинен по делото за злоупотреби с пари за градежа на автомагистрала " Хемус " Борислав Колев. Той към този момент не е под домакински арест.
Прочетете още
По-леката мярка за неотклонение на Колев е тъй като е изминал оптимално допустимият законов период за домашния му арест - осем месеца. От 6 август 2022 година прокуратурата е трансформирала мярката му в " подписка. Мъжът е към момента с дейна възбрана да напуща рамките на страната, наложена на 9 декември м.г., изясни Петрова.

По следствието за " Хемус " има нови обвинявания за осем души, удостовери за Българска телеграфна агенция прокурор Десислава Петрова, представител на Софийската градска прокуратура.

На 12 октомври вътрешният министър Иван Демерджиев в подробна конференция разгласи, че настилката на автомагистралите „ Тракия ” и „ Хемус ” са некачествени.

При последваща обществена демонстрация той съобщи, че се чака досъдебното произвеждане по случая " Хемус " да завърши скоро.

Припомняме, от Софийската градска прокуратура упрекнаха 42-годишния Борислав Колев за пране на пари при започване на декември 2021 година.

Той бе упрекнат, че е взел участие в основаването на мрежа от компании, като набирал и стимулирал разнообразни лица да им станат фиктивни шефове.

По сметките на тези юридически лица били преведени част от парите, предопределени за лот 5 от автомагистрала " Хемус ". По-късно Колев придружавал фиктивните шефове до банков клон, откъдето те теглили парични суми. Така, съгласно прокуратурата, с 52 тегления от юни 2020 година до септември 2021 година мъжът получил над 53 милиона лв..
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР