С по 5000 лв. ще се включат в набирането на

...
С по 5000 лв. ще се включат в набирането на
Коментари Харесай

Фирми даряват първите 15 000 лв. за система з мониторинг на въздуха в Разград

С по 5000 лева ще се включат в набирането на средства за построяването на система за мониторинг на въздуха три от огромните компании в Разград. На съвещание с регионалния шеф Гюнай Хюсмен те потвърдиха уговорката си и се взе решение да се слагат електрохимични датчици в 5 точки в града.
 Областният шеф на Разград Гюнай Хюсмен поде самодейността за системата за мониторинг на въздуха и получи поддръжка от държавната и локалната власт, както и от огромния бизнес в регионалния град. Областният шеф на Разград Гюнай Хюсмен поде самодейността за системата за мониторинг на въздуха и получи поддръжка от държавната и локалната власт, както и от огромния бизнес в регионалния град.
Възможностите са за отчитане на съществуването на сероводород, амоняк и фини прахови частици, а резултатите ще се оповестяват в интернет или на табло в центъра на Разград. По този метод всички, които демонстрират интерес, ще имат достъп до тази информация. При определяне на дълготрайно замърсяване, ще бъде сезирана екоинспекцията, която да откри източника, осведомиха от Областната администрация.

По предварителни данни системата ще коства сред 40 000 и 50 000 лева Това постанова обезпечаването на още средства, с изключение на оповестените от компаниите до момента. Съдействие ще се търси от кмета на община Разград и съветниците.

Наблюденията на мобилната станция на Министерство на околната среда и водите в Разград са през 54 дни от годината и продължителността им не е задоволителна за разбор на здравните управляващи, прецизираха още от Областната администрация в Разград.

По казуса за чистотата на въздуха те работят взаимно с Общината, бизнеса и РИОСВ-Русе.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР