С пловдивския художник Ангел Гешев ще започне представянето на българската

...
С пловдивския художник Ангел Гешев ще започне представянето на българската
Коментари Харесай

Избраха Ангел Гешев да представя изкуството ни в Шънджън

С пловдивския художник Ангел Гешев ще стартира представянето на българската просвета в град Шънджън в провинция Гуандун. Изложбата ще е в края на март и е проведена от Българо-Китайскита комерсиално промишлена камара. След гостуването на Гешев в Пловдив ще има огромна взаимна галерия на китайски художници.

„ Искаме в културата водещ да е Ангел Гешев – той е супер реклама на България. Гуандун е най-важната провинция на Китай, в която са и Хонконг и Макао. Целта е да станем позната страна там, а в този момент за жалост не сме такава “, сподели ръководителят на БКТПК Лъчезар Динев.

Пловдивският създател пък напомни какъв брой е комплицирано изпращането на творби на изкуството на такива огромни дистанции.

Според ръководителят на БКТПК, след представянето на културата ни, с Китай би трябвало да стартира и замяна на студенти и преподаватели. Чак след това от самосебе си ще тръгнат и по-силните стопански връзки.

Според Динев, доста е значимо да стъпим крепко в Шънджън – град, с който Пловдив е побратимен. В него е борсата за китайските софтуерни корпорации.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР