С плакати Панаира е на Пловдив“ и Панаира - Тех

...
С плакати Панаира е на Пловдив“ и Панаира - Тех
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Южна България на 23.12.2022 г.

С плакати „ Панаира е на Пловдив “ и „ Панаира - Тех парк, а не имот на олигарх “, пловдивчани излязоха на митинг пред постройката на Община Пловдив. Хората желаят свикването на изключителна сесия на локалния парламент при започване на януари, на която да бъде предпазен ползата на града в собствеността на Панаира.

=============================

Пожар в постройка на БДЖ подвигна на крайник пловдивските огнеборци нощес. Пламъците са обхванали стая за отмора на обслужващ личен състав на Гара „ Разпределителна “ в Пловдив. Причината е късо съединяване, провокирано от претоварване на електрическата мрежа, заради което се е запалило вътрешно тяло на климатик, оповестиха от пожарната. В помещението, намиращо се на бул. „ Найчо Цанов “, не е имало хора. Пламъците бързо обхванали мебелите и обзавеждането, а огнените им езици били видени от живеещи наоколо жители. Към мястото незабавно са изпратени 4 екипа огнеборци. Сградата, благосъстоятелност на „ БДЖ-Товарни транспорти “, е избавена. Щетите са материални и са лимитирани единствено до 30 кв. м.

=================================
Министърът на туризма доктор Илин Димитров открива публично през днешния ден ски сезона в курорта Пампорово. Събитието е на ски зона " Студенец ". От през днешния ден са отворени 5 писти и 4 лифта.

====================================

150 служители на реда ще пазят реда за празниците в област Кърджали. Те ще подсигуряват сигурността по пътищата поради упования засилен трафик преди и след празничните дни. В работата на полицията ще бъдат включени и всички налични механически средства – мобилни камери за надзор на скоростните режими, проби за приложимост на алкохол и опиати. Засилено полицейско наличие ще има на местата, където се устройват празненства и се чака скупчване на хора – автогари, жп гари, пазари и базари. Водачите на моторни транспортни средства да пътуват с нараснала зоркост и с добре оборудвани коли за зимни условия, поучават от ОД на МВР-Кърджали. От пожарната там са ревизирали 59 обекта - хотели, заведения и храмове, като са издадени 8 наставления.

====================================

Името на младши контрольор Петър Бъчваров ще носи образователна зала в Центъра за специализация и професионална подготовка на служители на реда в Пазарджик, където той се е обучавал. Служителят на реда загуби живота си при осъществяване на служебния си дълг при започване на ноември - той бе прострелян смъртоносно при защита на държавната ни граница. Тържествената гала се състоя в деня на професионалния празник на чиновниците от Главна дирекция „ Гранична полиция ” - 22 декември. На нея участва управлението на центъра, преподаватели и стажанти от „ Гранична полиция ”. Те сведоха глави и с едноминутно безмълвие уважиха паметта на своя сътрудник.

=================================

Благотворителна акция „ Бъдеще за бебе Цеци “ започва в Хасково за 2-годишно дете, което е диагностицирано с извънредно рядка форма на епилепсия и незабавно се нуждае от скъпи проучвания и лекуване. На Цецко са изписани медикаменти, които ще пие 1 месец. След това би трябвало още веднъж да бъдат направени проучвания, с цел да се наблюдава по какъв начин се повлиява от медикаментите и дали това е точната композиция. Ще следва генетичен тест, който ще бъде изпратен в Америка и тип ваксина, след която Цеци ще би трябвало да остане под наблюдаване в болница в чужбина. Дотук разноските на фамилията са коствали 6000 лева Отделно медикаментите за месец на Цецко са към 700 лева Сумата, която родителите би трябвало да приготвят за идните съвещания и проучвания, е почти 40 000 Евро, което е непостижимо за тях.

Информации на Искра Койчева, Адриан Кулев, Тина Соколова и Живка Тодорова
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР