С писмо на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на

...
С писмо на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на
Коментари Харесай

Извънредно заседание в областна администрация Враца заради очаквана висока вълна по Дунав

С писмо на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ регионалните шефове са осведомени с информация от Изпълнителна организация „ Проучване и поддържане на река Дунав “, че се чака речният отток на Дунав да доближи 11000 м3/s в идващите дни, което постанова оповестяване на първа степен на подготвеност при високи води на реката. В тази връзка през днешния ден регионалният шеф и ръководител на Областния щаб за осъществяване на проекта за отбрана при бедствия Малина Николова организира оперативно съвещание с членовете на щаба. На съвещанието участваха старши комисар Янко Янколов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Враца, старши комисар Николай Димитров, шеф на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, шефът на Центъра за незабавна здравна помощ доктор Галина Лещарска и Гриша Босашки, шеф на „ Напоителни системи “ – ЕАД – клон Мизия.
Обсъдени и признати са съответни превантивни ограничения за понижаване риска от наводняване на територията на региона, включващи проведено непрекъснато наблюдаване на равнищата на всички реки и хидротехнически уреди, както и на равнището на р. Дунав в общините Козлодуй и Оряхово, избрани са сериозните сектори за нараснало внимание - поречието на река Скът при с. Нивянин, община Борован, при Бяла Слатина и Мизия, поречието на река Огоста при с. Хайредин, язовир „ Рогозен 1 “, община Хайредин, река Дунав при пристанището на град Оряхово и топлоцентралата при град Козлодуй, направени са работни описи на семействата в заливните зони за подготвеност при евакуация, разказани са републиканските и общински пътни сектори, които може да бъдат залети и маршрутите, по които се пренасочва придвижването.
В Центъра за незабавна здравна помощ е създаден проект за деяние при спешни обстановки, като са избрани различни обходни направления за достъп на санитарните коли и екипите на „ Спешна помощ “ до популацията. С нараснало внимание са двата мобилни екипа в Бяла Слатина, които обслужват община Хайредин. Раздадени са аварийни незабавни пакети във всички филиали на Центъра за незабавна здравна помощ. Създадена е организация за аварийни незабавни екипи за реализиране на възможни избавителни мероприятия.
Областният щаб за осъществяване на проекта за отбрана при бедствия поддържа непрекъсната връзка с кметовете на общини от област Враца за следене на оперативната конюнктура и е в нараснала подготвеност за реакция при пораждане на изключителни обстановки.
Превантивните ограничения са свързани с активността на Областния щаб за осъществяване на проекта за отбрана при бедствия и се подхващат за ограничение на рисковете, без да са налице предпоставки за пораждане на обстановки, застрашаващи популацията и инфраструктурата към сегашния миг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР