С писмо до Висшия съдебен съвет главният прокурор поиска да

...
С писмо до Висшия съдебен съвет главният прокурор поиска да
Коментари Харесай

С писмо до ВСС: Иван Гешев поиска да бъде публикуван сигналът срещу него

С писмо до Висшия правосъден съвет основният прокурор изиска да бъде оповестен сигналът против него от 11 страници на Бойко Рашков, както и приложенията от 108 страници, които съдържали най-вече изявления от медиите, предава.

Предложението да стартира процедура за отстраняването на основния прокурор Янаки Стоилов. То е точка първа в дневния ред на Пленума на Висш съдебен съвет, който ще заседава на 22 юли. Представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев сподели, че в този момент се запознавал с предлагането.
 Бойко Рашков отново сподели, че има намерение да предприеме дейности против основния прокурор Иван Гешев Бойко Рашков отново сподели, че има намерение да предприеме дейности против основния прокурор Иван Гешев
Имам желание да подхваща съответни дейности във връзка с основния прокурор Иван Гешев и уронване на престижа на правосъдната власт -...

Новината за избран брой магистрати и хора на висши обществени длъжности в органи на законодателната и изпълнителната власт, които не са заявили, че имат банкови сметки и имущество в чужбина, излезе след. В него се твърдеше, че сегашният основен прокурор Иван Гешев има банкови сметки в Швейцария и Монако, единствено че прокуратурата, под управлението на предходния основен прокурор Сотир Цацаров, изрично отхвърли.

Именно поради този случай обаче държавното обвиняване уточни, че има общо 27 съдии, прокурори и следователи, които не са заявили свои, открити от ДАНС банкови сметки и парцели в чужбина, както и 11 лица, заемащи висши обществени длъжности в органи на законодателната и изпълнителната власт, намиращи се в същото състояние. За съответните 11 лица прокуратурата направи следното конкретизиране – " имат персонално или посредством свързани или подставени лица, банкови сметки в чужбина, недвижими парцели и/или друго имущество на забележителна стойност в чужбина, присъединяване в търговски сдружения в чужбина, в това число в офшорни компании, и са направили разноски и вложения в чужбина, които не са декларирани по надлежния ред пред Антикорупционната комисия ". След това прокуратурата заяви, че Национална агенция за приходите ревизира въпросните 38 души, само че от този момент насам няма други вести какво се случи с инспекцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР