С писмо до премиера автобусните превозвачи поискаха създаване на Конфедерация.

...
С писмо до премиера автобусните превозвачи поискаха създаване на Конфедерация.
Коментари Харесай

С писмо до премиера автобусните превозвачи поискаха създаване на Конфедерация

С писмо до премиера автобусните превозвачи желаеха основаване на Конфедерация. Решението за това е било взето на 28 юни по време на среща на Национално съдружие на автобусните превозвачи в България, Браншови съюз за стопанска самодейност в превоза, Национално съдружие на автобусните превозвачи, Национален съюз на превозвачите, Корпорация на автомобилните превозвачи в България, Българска федерация за пътнически превоз, Национален съюз на превозвачите Варна, написа в позиция, изпратена до медиите.

Припомняме, че тези организации се оповестиха срещу концепцията за основаването на Автомобилна камара, препоръчана от ГЕРБ, " Обединени патриоти " и " Воля ".

" Конфедерацията е формата за сдружаване, при която национално показаните браншови организации, от една страна ще запазят своя профил, от друга ще отговори на упованията на държавната администрация за идентифициране на обединен браншови индивид за връзка, несъмнено след дефиниране на условията за представителност ", оповестяват те в писмото си.

Целта им е посредством конфедералните органи за ръководство сдруженията в автобусния превоз да " имат опция да реализират своите цели и да сплотяват старания си за устойчивото развиване на автобусния превоз в България. "
Те концентрират вниманието върху обстоятелството, че огромна част от транспортните компании, извършващи публичен транспорт на пасажери, не членуват в браншови организации, а формата на сдружаване в Конфедерация, ще разреши на всяка една от тях да припознае своята браншова организация, в която желае да членува, като този метод на сдружаване би разрешил и основаването на нови организации, които да се включат в Конфедерацията.

Според създателите на писмото обединяването на сектора в Конфедерацията ще бъде учредено на конституционни права, а точно - правото на свободно сдружаване, а срокът за учредена след утвърждававане на решението за участие от общите събрания на браншовите организации, е доникъде на септември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР