С писмо до еврокомисаря по разширяването Оливер Вархей представители на

...
С писмо до еврокомисаря по разширяването Оливер Вархей представители на
Коментари Харесай

Представители на българските сдружения в Северна Македония поискаха среща с Оливер Вархей

С писмо до еврокомисаря по разширението Оливер Вархей представители на неправителствени организации, които намерено се разпознават като представители на българската общественост в Република Северна Македония, желаеха среща с него, насърчени от изявлението му, че желае да ги одобри, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Ежедневното стигматизиране на нашата българска общественост и невъзможността за определяне на разговор с локалните органи и националната власт (в Северна Македония) основава провокации за нашата общественост, които постоянно надвишават нашите самостоятелни и групови благоприятни условия. Искрено се надяваме, че разговорът с Вас ще способства за понижаване на ежедневния напън върху нас – жителите на Република Северна Македония, които не се опасяваме, макар риска от дискриминация и език на омразата, намерено да пазиме нашето македонско българско завещание и еднаквост ”, написа в писмото, подписано от представители на 11 сдружения.

В изявление за телевизия Bulgaria ON AIR преди дни Вархей съобщи, че е подготвен да се срещне с представители на организациите на македонските българи, в случай че те изискат среща с него.
" Вратата ми е постоянно отворена за всяка заинтригувана страна от която и да е страна-кандидатка ", сподели той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР