С пищно ревю, събрало уменията и стремежите към красота и

...
С пищно ревю, събрало уменията и стремежите към красота и
Коментари Харесай

Три века история, красота и умения

С охолно ревю, събрало уменията и стремежите към хубост и творчество, Професионална гимназия по облекло " Кн. Мария Луиза " означи 125 години от основаването си. Празненството се организира в в залата на Военна академия " Г. С Раковски " в столицата и ситуацията изцяло подхождаше на достолепието на образователното заведение. Празникът се организира под патронажа на президента на република България Румен Радев и с наличието на зам.-министър Таня Михайлова, представители на Столична община, РИО - София, други образователни заведения, в това число и висши, с които професионалната гимназия си сътрудничи.

Акцент в празничната стратегия естествено беше огромното фешън ревю , на което учениците демонстрираха сътвореното от тях в последните месеци. Представени от самите създатели и от техни съученици бяха и ежедневните и формалните облекла.

 Снимка 391205
Източник:

Историята на ПГО " Княгиня Мария Луиза " минава през три века . Училището е първото девическо професионално учебно заведение в България, което е давало познания и специалност на българката.

Основано е през 1893 год. по самодейност на благотворително сдружение " Майка " , с мотор видните български общественички Йорданка Филаретова и Екатерина Каравелова , само че под патронажа на самата княгиня Мария Луиза. Затова и приема нейното име.

В своята 125 годишна история учебното заведение основава неоспорими обичаи в общообразователната и професионалната подготовка .

Специалностите, които се учат в гимназията са привлекателни и перспективни за младежите - " Моден дизайн ", " Дизайнер ", " Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил ", " Моделиер -технолог на облекло " . Училището и през днешния ден продължава традициите, заложени още от по-миналия век, и продължава чуждоезиковото образование с британски и френски език. В последните години извънредно привлекателна за младежите е специалността " Сценичен костюм " , съчетана с цветознание и компютърна 2D и 3D графика.

 Снимка 391217
Източник:

Учениците на ПГО " Княгиня Мария Луиза " годишно заемат и първите места в състезанията и надпреварите сред професионалните учебни заведения в страната измежду които и " Млади гении в модата ", проведено от МОН.

 Снимка 391209
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР