С пищен парад Русия отбеляза Деня на военно-морския флот. В

...
С пищен парад Русия отбеляза Деня на военно-морския флот. В
Коментари Харесай

С пищен парад Русия отбеляза Деня на военноморския флот

С обилен церемониал Русия означи Деня на военно-морския флот. В изявата участваха 40 бойни кораба и катери от разнообразни класове, 38 самолета от морската авиация и повече от 4 000 военни и моряци. През тази година съветските военно-морски сили ще получат 26 нови кораба.

По традиция най-пищни са тържествата за Деня на военно-морския флот в Санкт-Петербург. Празникът стартира с оръдеен залп от Петропавловката цитадела и повдигането на емблематичния Дворцов мост. Парадът по река Нева беше признат от съветския президент Владимир Путин.

Парадът бе открит от противодиверсионни катери. Като на борда на един от тях имаше копие на лодката на Петър Първи - дядото на съветския флот. Сред корабите, минали по Нева в празничен строй, за първи път беше и безекипажен роботизиран катер. Президентът Путин благодари на военните и моряците за доблестната им работа.
 © Българска телеграфна агенция     Владимир Путин, президент на Русия: Руският флот сполучливо извършва дилемите по отбрана на страната ни, има сериозен принос в битката с интернационалния тероризъм, играе значима роля в обезпечаването на стратегическия паритет. Интересите на Русия в Световния океан всекидневно се обслужват от десетки кораби и подводници. С право се гордеем с нашия военно-морски флот. С неговата допустимо най-висока степен на военна подготовка, със стратегическите, тактическите и оперативните му благоприятни условия, със силата и хубостта на родния ни флот.
Парадът завърши с присъединяване на авиацията на ВМФ на Русия.

 В Русия през днешния ден означават 73-та годишнина от успеха над фашизма (СНИМКИ) В Русия през днешния ден означават 73-та годишнина от успеха над фашизма (СНИМКИ)
На честванията в Москва паралелно с президента Владимир Путин участваха президентът на Сърбия Александър Вучич и министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху. В...

Веднаха след края на обилните близо двучасови тържества в Санкт-Петербург, щафетата пое флотът, основан в Кронщад. Военноморски паради имаше още в Севастопол, Калиниград, Владивосток, Североморск и Астрахан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР