С петиция в интернет ентусиасти, борещи се от години за

...
С петиция в интернет ентусиасти, борещи се от години за
Коментари Харесай

С петиция бранят теснолинейката от разпродаване

С петиция в интернет запалянковци, борещи се от години за запазването на последната в България теснопътна линия Септември-Добринище и превръщането й в атрактивна дестинация, се възпротивиха на опита на БДЖ да продаде на търг всички 359 товарни вагона на Малкото влакче. От гражданското съдружие оповестиха информация за проведения от железопътния транспортьор търг, в който вагоните са пуснати за обмен против алегорични суми – сред 2 315 и 3 921 лв..

Към тях към този момент има проявен интерес, а в случай че бъдат претъргувани, в никакъв случай към този момент няма да бъдат създадени нови, притесняват се бранителите на жп-линията, свързваща села и градове, доста от които нямат различен превоз. Идеята на подписката е да накара БДЖ да резервира най-малко част от вагоните. Те могат да се употребяват за атракционни пътувания, както към този момент е направено в Румъния с други 11 товарни вагона, купени от България през тази година. Или за товарни транспорти, от които също има потребност.

„ Запазването на по 10 вагона от вид се равнява на 52 вагона от общо 359, което не би повлияло пагубно на сдружението! – пишат основателите на уеб страницата „ Родопската теснолинейка “.

В поддръжка на нашата позиция се оповестиха няколко неправителствени организации и сдружения, работещи в областта на железопътния превоз. Зад нас застана и Регионалното съдружие на хотелиерите и ресторантьорите - Велинград и Западни Родопи, тъй като теснолинейката е благосъстояние, чието осакатяване не би трябвало да се позволява в името на локалните стопанска система, просвета и туризъм! “.

Всекии би могъл да даде поддръжката си, като подпише петицията ТУК.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР