С парад на нациите ще бъде открито Европейското първенство по

...
С парад на нациите ще бъде открито Европейското първенство по
Коментари Харесай

С парад на нациите откриват европейското първенство по ветроходство клас 470

С церемониал на нациите ще бъде намерено Европейското състезание по ветроходство клас 470, чийто хазаин е Бургас от 16 до 24 май. Шествието на участниците в регатата ще стартира от ул. " Батенберг " до Гранд хотел " Приморец " и ще завърши до КЦ " Морско казино ". Официалната гала ще се организира на открита сцена " Охлюва " в 19.00 часа.
Това стана ясно на прескоференция през днешния ден, в която взеха присъединяване зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев, ръководителят на интернационалното жури Гонзало Херегия, гл. арбитър на надпреварата Станислав Касъров, представителят на Яхтклуб " Порт Бургас " Красимир Наумов и началникът на бранш " Охранителна полиция " комисар Рачев.
Над 200 състезатели ще вземат присъединяване в Европейското състезание по ветроходство клас 470 в Бургас.
В елитното съревнование ще започват лодки от общо 29 страни, измежду които Хонг Конг, Сингапур, Малайзия, Израел, Съединени американски щати, Южна Корея, Япония, Русия, Португалия, Австрия, Испания, Финландия, Гърция, Франция, Англия, Германия, Унгария, Полша, Турция, Украйна, Швеция, Щвейцария, Хърватска, България и други
" Това ще е извънредно оспорвано съревнование. До огромна степен то ще покаже кои са евентуалните първенци и на идното Световно състезание по ветроходство в Дания, което пък е от основно значение за продобиване на квоти за олимпийските игри ". Това съобщи през днешния ден ръководителят на интернационалното жури Гонзало Херегия.
Организатори на събитието са Яхт клуб " Порт Бургас " и Община Бургас.
Гонките могат да се следят от крайбрежната алея в Морската градина, както и от Моста.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР