С панихида и военен ритуал в Крумовград бяха отбелязани 15

...
С панихида и военен ритуал в Крумовград бяха отбелязани 15
Коментари Харесай

В Крумовград почетоха паметта на ст. лейтенант Саръев, загинал в Кербала

С панихида и боен обред в Крумовград бяха маркирани 15 години от гибелта на старши лейтенант Николай Саръев, умрял при атентата в Кербала, заяви Българска телеграфна агенция. Областният шеф на Кърджали Никола Чанев уважи паметта на боеца, дружно с сътрудниците му от 68-ма бригада " Специални сили " - Пловдив, отпред с командира на формированието бригаден военачалник Явор Матеев, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация.

" Името и делото на Николай Саръев ще останат вечно в пантеона на воините, отдали живота си за България. И в случай че желаеме да се съхраним като народ, подвигът на Николай и сътрудниците му, не би трябвало да бъдат пропуснат в никакъв случай ", е подчертал регионалният шеф.

Кметът на община Крумовград Себихан Мехмед е обявил решението на локалната власт да бъде посочена улица на името на Николай Саръев.

Възпоменателни адреси до фамилията на Николай Саръев са изпратили министърът на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев и командирът на сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР