С пълно мнозинство Управителният съвет (УС) на Интерактив Адвертайзинг Бюро

...
С пълно мнозинство Управителният съвет (УС) на Интерактив Адвертайзинг Бюро
Коментари Харесай

Димитър Денев от ДСК е новият председател на IAB България.

С цялостно болшинство Управителният съвет (УС) на Интерактив Адвертайзинг Бюро България избра Димитър Денев за собствен ръководител. Той поема поста от Милена Мишинева, CDO & Product Strategy Director dentsu Southeast Europe, която не приключи своя мандат.

Димитър Денев е шеф Маркетинг и цифрови продажби в банка ДСК и е от квотата на рекламодателите. Той е бил част от УС в интервал 2019 - 2020 в качеството си на Маркетинг управител на цифровите канали на А1. Целият професионален опит на Денев е обвързван с цифровия маркетинг, като той е заемал виновни позиции във Vivacom, A1 и понастоящем в ДСК.

“Имаме упоритостта да засилим връзката с IAB Европа и да сме самодейни по тематиките, които засягат пазара. Необходимо е да се заздрави мощно и административният потенциал на организацията, тъй като в последните години тя мощно се разрасна откъм нови членове и техните упования, както и провокациите на пазара, стават все по-големи ”, сподели Денев.

Управителният съвет на Интерактив Адвертайзинг Бюро България се състои от 9 души, разграничени на квотен принцип сред медии, рекламни организации и рекламодатели.

На 12.08. следва Общо заседание на Сдружението, на което Милена Мишинева, представител на Dentsu, ще бъде освободена, а на нейно място да бъде определен нов член на УС от квотата на организациите. Следваща стъпка е УС да разгласи конкурс за овакантения пост на изпълнителен шеф на Сдружението.

IAB България е част от Interactive Advertising Bureau - най-голямото световно съдружие на медии, рекламни организации,

Технологични компании и рекламодатели, виновни за цифровия бизнес по света. Локални IAB организации има в 46 страни на 6 континента. Всички те вземат участие в създаването и използването на стандарти в онлайн бизнеса и работят за развиването на цифровата промишленост.

Последният отчет за цифровия пазар на IAB демонстрира, че европейският пазар на цифрова реклама е повишен с 30,5% през 2021 до 92 милиарда евро. През 2021 година всички пазари са отбелязали двуцифрен растеж на годишна база.

Въпреки, че локалният пазар също пораства, България остава доста обратно по отношение на бюджета за интернет реклама, който се влага в цифрова среда на европейско равнище. Средно това са 115 евро на глава от популацията, за Англия са 481 евро, Норвегия 330 евро, а у нас едвам 12 евро. “За нас е значимо тези пари да остават в локалните медии и ще работим за една по-конкурента среда и развиване на пазара ”, сподели още Димитър Денев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР