С пълно мнозинство от 9 гласа за“, трима въздържали се

...
С пълно мнозинство от 9 гласа за“, трима въздържали се
Коментари Харесай

Столичният общински съвет одобри проекта за реконструкция на ст. „Българска армия“.

С цялостно болшинство от 9 гласа „ за “, трима " въздържали " се и 0 “против ” непрекъснатата комисия по запазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет утвърди плана за реорганизация на ст. „ Българска войска “у, похвалиха се от ЦСКА.


" Членовете на комисията се срещнаха в елементи с проектите ни да облагородим парковата среда към стадиона, както и желанията ни да пуснем за свободен достъп 50% от актуалните прилежащи площи. След като премахнем огражденията и преобразим пространството пред оборудването, алейната среда към стадиона на ЦСКА ще се трансформира в едно от най-приятните кътчета в Борисовата градина. Днешната среща беше следващият мотив да срещнем необятната общност с откровените си планове да изградим оборудване, което ще е в интерес на София и да премахнем всички подозрения по отношение на законосъобразността на плана и най-много терзанията, че салдото в природата ще бъде нарушен. Както беше в детайли обяснено и визуализирано на съвещанието това освен няма да се случи, само че парк Борисова градина ще стане още по-зелена, по-чиста и по-красива ", обаясниха " алените ".

" Признателни сме, че срещнахме поддръжката на членовете на комисията по екология в СОС с ръководител госпожа Лорита Радева, както и благодарим в частност на ръководителя на СОС господин Георги Георгиев, който застана изрично зад плана. Благодарим за пламенната поддръжка и на господин Карлос Контрера. Одобрението на столичната администрация беше една от най-важните предпоставки за приемане на позволение за градеж за реорганизация на стадиона.

Работата, несъмнено, продължава. Оттук нататък ни предстоят съгласувания с Регионална инспекция за опазване на околната среда и НИКН-МК, в които сме входирали цялата нужна информация, обвързвана с осъществяване на капиталовото желание и чакаме крайното изговаряне от двете иниституциите. Вярваме, че не бихме срещнали проблеми при обективно разглеждане на документите. Благодарни сме на хората, които не спъват плана, а правят работата си професионално, разбирайки нуждата от ново, съвременно спортно оборудване, реконструирано със лични средства, с което столицата ни да се гордее ", пишат още те. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР