С пълно мнозинство експертният съвет по устройство на територията прие

...
С пълно мнозинство експертният съвет по устройство на територията прие
Коментари Харесай

Приеха новия ОУП на Пловдив - без заводи в града, по-малко застрояване и повече зелени площи

С цялостно болшинство експертният съвет по устройство на територията одобри изменението на общия организационен проект на Пловдив. Заседанието ЕСУТ се организира в залата на общинския съвет, с цел да може да събере всички искащи, които желаеха да се срещнат с представянето му. На него бе показана новата графика на Общ устройствен план, както и измененията, които визира всички квартали на Пловдив.
Прочетете още
Това на процедура е най-важният документ на община Пловдив, с който се контролира строителството и развиването на града в идващите 10-15 години. Проектантите от „ Булплан ” работиха над него над три години, като той към този момент може да бъде внесе за гласоподаване в общинския съвет. Главният проектант Димитър Ахрянов съобщи, че след днешното съвещание на ЕСУТ по-най-бързия метод ще изготви предложение за гласоподаване в локалния парламент. След гласуването му там и приключване на периодите за обжалване, документът може да влезе в действие. Той не се нае с съответни периоди, само че съобщи, че би трябвало да е в най-скоро време.

Ахрянов подсети, че обжалването на проекта не стопира неговото влизане в действие и открои някои съществени детайли, в които се разграничава новия Общ устройствен план. Една от тях е понижаване на интензитета на застрояване, като към този момент няма да има жилищни зони, които да надвишават 3,5 кинт. На процедура това значи, че парцелите, които разрешават големи жилищни комплекси ще бъдат понижени с една трета. Друга разлика е, че всичките индустриални зони в града ще бъдат отстранени и ще станат смесени функционални зони, които биха разрешавали и жилищно строителство. Третият детайл е, че се отстраняват и земеделските земи, като се обособяват квартали с ниско строителство върху тях.

Зелените площи също се усилват, като са планувани два огромни парка в южната и северната част на Пловдив с обща повърхност над 2400 декара.

Очаквайте детайлности!





 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР