С пълно единодушие президентът на Българската федерация по Таекуон-До ITF

...
С пълно единодушие президентът на Българската федерация по Таекуон-До ITF
Коментари Харесай

Българин беше преизбран за вицепрезидент на Световната федерация по Таекуон-До

С цялостно единогласие президентът на Българската федерация по Таекуон-До ITF Марио Богданов беше избран отново за нов мандат като вицепрезидент на Световната федерация за идващите четири години. Това стана по време на 27-ия Конгрес на централата, който се организира в Пловдив преди Световния шампионат. В него присъединяване ще вземат общо 1588 състезатели от 75 страни.

Богданов беше нараснал на осми дан от председателската комисия на ITF, а с влиятелното звание " Мастер " - 7 дан бяха отличени вицепрезидентът на родната федерация Костадин Димитров и генералния секретар Вергилий Ситнилски. Званията на всички бяха подписани от президентът на ITF Гранд Мастер Ри Йонг Сон. Многократната европейска и международна шампионка Албена Ситнилска попадна в комисия " спортисти " на централата. Делегатите на конгреса взеха решение идващото домакинство на Световното през 2021 да бъде в Пекин, Китай, а Световната купа през 2020 година ще е в Буенос Айрес, Аржентина.

Българският народен тим организира тонизираща подготовка преди утрешното начало на шампионата. 70 състезатели в другите възрастови групи (юноши и девойки - младша и старша, мъже, дами и ветерани) направиха едночасово занятие в парк " Лаута ", водени от старши треньора Тодор Козладеров. В късния следобяд българите ще имат и профилирана подготовка в спортната зала.

Тази вечер в 21.00 часа с атрактивна гала се открива 21-то Световно състезание по Таекуон-До, като входът за аудитория в пловдивската зала " Колодрума " е свободен. Утре (понеделник) надпреварите стартират в 9.00 часа сутринта. Шампионатът ще продължи до 30 август.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР