С пълно единодушие от 201 гласа „За“ парламентът прие преразпределение

...
С пълно единодушие от 201 гласа „За“ парламентът прие преразпределение
Коментари Харесай

Депутатите единодушно: Преразпределиха 1,2 млрд. лв. за пенсионерите и бизнеса

С цялостно единогласие от 201 гласа „ За “ Народното събрание одобри преразпределение на 1,2 милиарда лева от преизпълнение на данъчните доходи. 750 млн. лева се дават на Национален осигурителен институт за погашение добавка от 60 лева към пенсиите на всички пенсионери от 1 януари до края на юни.

Други 450 млн. лева се трансферират към министерството на енергетиката за подкрепяне на бизнеса поради високите цени на ток и газ. Мярката влиза в действие от 1 януари до края на март.

Финансовият министър Асен Василев изясни, че парите за поддръжка на хората, които пожелаят да се имунизират, са обезпечени в актуализацията на бюджета за тази година по перото за справяне с коронавирус рецесията.

Той предвижда, че новият бюджет ще е подготвен през февруари.

Призова депутатите незабавно да одобряват нов състав на КЕВР, който да промени разпоредбите за търговия на борсата, защото актуалният състав с изминал мандат не е приключил тази работа.

При среща с ВиК сдружения Василев останал шокиран от загуби по мрежата на някои оператори в размер на 80%. Според него ще са нужни сред 2 и 4 милиарда, с цел да бъдат понижени фрапантните течове.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР