С пълно единодушие Общинският съвет на Пловдив удостои със званието

...
С пълно единодушие Общинският съвет на Пловдив удостои със званието
Коментари Харесай

Нери Терзиева и Евгений Тодоров - почетени граждани на Пловдив

С цялостно единогласие Общинският съвет на Пловдив удостои със званието " Почетен жител на Пловдив " публицистите Нери Терзиева (посмъртно) и Евгений Тодоров за изключителния им принос към издигането престижа и престижа на града в народен и интернационален мащаб, оповестява Българска телеграфна агенция.

Съветниците уважиха с минута безмълвие паметта на Терзиева.

Нери Терзиева, която умря при започване на предишния месец, остави след себе си една от най-ярките следи в историята на модерната българска публицистика, показаха в претекстовете си общинските съветници. Със своя извънреден професионализъм и отдаденост в работата тя освен сподели образно какво значи независимост на словото при започване на демократичните промени, само че и образова няколко генерации публицисти.

Евгений Тодоров е жива енциклопедия за историята, културата и живота на Пловдив и неговите жители, написа още в претекстовете към решението. Той е създател на книги, съдействали доста за националния и интернационалния авторитет на града, един от крепителите на честната, сериозна, поредна и задълбочена публицистика, се споделя в решението на общинските съветници.

Предложението за почетното звание на двамата огромни български публицисти пристигна от регионалния шеф на Пловдив Йордан Иванов. След решението на общинския съвет той написа:

" Щастлив съм, че концепцията сплоти всички нас и че градът и институциите му ще отдадем признателността, която тези хора – светове заслужават!

Вярвам, че най-голямото благосъстояние за всеки град са неговите хора! "

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР