S&P Global Ratings повиши до положителна“ перспективата си за София

...
S&P Global Ratings повиши до положителна“ перспективата си за София
Коментари Харесай

S&P Global Ratings повиши до „положителна“ перспективата си за София

S&P Global Ratings увеличи до „ позитивна “ вероятността си за София заради усъвършенстваните прогнози за икономическия напредък на града ни и удостовери дълготрайния кредитен рейтинг " BBB ", заяви кметът на София Васил Терзиев.


Естествено опасности пред развиването ни има, само че и противопоставяне има - възстановяване на прозрачността и успеваемостта на общината и ръководството, финансовите резултати и надзора над общинските сдружения дружно със СОС.

Важното за мен и екипа на общината в идващите месеци е да работим интензивно, с цел да оправдаем доверието, което ни се гласоподава, като създадем нужните промени и в комерсиалните сдружения, с цел да предоставяме по-качествени и ефикасни услуги на хората на София. Заедно с Иван Василев, заместник-кмет по финансите, към този момент работим върху разбор на финансовите резултати, управническите практики и успеваемостта на комерсиалните сдружения. В идващите седмици ще споделим резултата и нашите рекомендации към принципала им СОС, акцентира Терзиев.

Потенциалът на София за развиване е голям. Всички знаем това. Но постоянно е добре, когато е оценен на интернационално равнище. Икономиката на града ни е не просто в пъти по-голяма от тази на другите градове в България, тя е ракета-носител за страната. Богатството на София не просто е над два пъти по-високо от междинното за страната - то може да бъде репликирано в други градове през създаване на съдействие за положителни практики, транспорт на познание, общи планове и начинания, които да ни дърпат дружно напред, акцентира още Терзиев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР