С отварянето на училищата в Англия от днес започва постепенното

...
С отварянето на училищата в Англия от днес започва постепенното
Коментари Харесай

В Англия започва разхлабване на мерките

С отварянето на учебните заведения в Англия от през днешния ден стартира последователното облекчение на строгите ограничавания в наложения локдаун поради ковид. Това става, откакто за последното денонощие бяха регистрирани 82 смъртни случая, което не се е случвало от началото на октомври, оповестиха осведомителните организации.

За първи път броят на жертвите за денонощие пада под 100. За финален път това се е случило на 9 октомври предходната година. Броят на инфектираните също е невисок - 5 177. Междувременно към този момент 23.4 милиона британци получиха първа доза ваксина.

Правителството надали може да желае по-добра статистика в деня преди стартирането на " пътната карта " на премиера Борис Джонсън за излизане от локдауна, което стартира със завръщането на учениците към занятията им.

Предвижда се всеобщо тестване на учениците два пъти седмично, с цел да бъде избягнато разпространяването на болестта. Министърът на образованието Гавин Уилямсън в това време съобщи, че се разискват разновидности за по-дълги образователни дни и по-кратки летни ваканции, с цел да се помогне на учениците да наваксат пропуснатото.

Ръководителят на учебния инспекторат " Ofsted " Аманда Спилман обаче предизвести министрите да бъдат доста деликатни с проектите за сходни промени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР