С отпадането на Русия от световното първенство интересът на домакините

...
С отпадането на Русия от световното първенство интересът на домакините
Коментари Харесай

Отпадането на Русия намали интереса на домакините към световното по футбол

С отпадането на Русия от международното състезание ползата на домакините към най-големия футбол стартира да понижава, написа " Ройтерс ". Отборът, воден от Станислав Черчесов, надвиши упованията и достигана до четвъртфиналите. Това докара до еуфория в страната и увеличи доста интереса на руснаците към мондиала.

Според изследване на Руския център за публични проучвания общо 68% от жителите на Русия са гледали четвъртфинала против Хървания. По данни на MediaScope ползата се приближава до речта на Владимир Путин на Нова година, която обичайно регистрира доста висока телевизионна гледаемост в Русия.

" Сборная " беше доста покрай място измежду най-хубавите четири в шампионата, само че се размина с историческото достижение след трагична загуба с дузпи. Футболистите на Русия бяха признати като герои в страната поради представянето си. Краят на съветското присъединяване обаче разумно охлади интереса на домакините.

Близо 39% от интервюираните са декларирали, че няма да гледат мачовете от международното, в случай че съветският народен тим не играе.

" Свърши се. Няма смисъл да гледаме повече международното състезание ", написа Василиса от Самара след отпадането на Русия, представена от " Ройтерс ".

" Интересът спадна. Основното събитие - успехите на Русия, към този момент го няма ", добавя Сергей Черевко.

Силната игра на съветския тим породи вълна от страсти измежду жителите в страната. Големият печеливш беше бизнесът поради препълнените заведения за мачовете на " сборная ".

Фотогалерия: Радост и сълзи отвън терена >

Баровете са били претъпкани за мачовете на Русия, споделят пред " Ройтерс " шефове на две заведения, които излъчват мачове от международното. Сега те не чакат големият интерес да се задържи до края на шампионата.

" Естествено, че ще има по-малко хора, в сравнение с за мачовете на Русия. Има резервации, само че не толкоз доста ", сподели Дария, притежател на пъб в Москва.

В понеделник даже треньорът Черчесов съобщи в телевизионно шоу, че няма да гледаме оставащите мачове от мондиала.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (426)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР