С откриването на щама Омикрон на вируса на ковид светът

...
С откриването на щама Омикрон на вируса на ковид светът
Коментари Харесай

ЕК благодари на Южна Африка, че не е скрила за Омикрон

С откриването на варианта Омикрон на вируса на коронавирус светът сподели, че си е извлякъл поучения. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която се включи от Брюксел в изключителното съвещание на Световната здравна организация.

Тя благодари на държавното управление на Южна Африка, което транспарантно показа данните от проучванията, удостоверили откритието на новия вариант. " Така се работи, с цел да има бърз международен отговор ", съобщи Фон дер Лайен.

" Тези дейности сигурно избавиха живота на доста хора. Това е образец за интернационално съдействие в региона на опазването на здравето ", съобщи Фон дер Лайен и отбеляза, че Европейски Съюз работи за разрастване на производството на ваксини в Африка и Южна Америка. По нейните думи следващата година Европейски Съюз ще обезпечи 700 милиона дози ваксина против новото заболяване за по-бедните страни по света.

 Според Световната здравна организация при " Омикрон " има риск от заразяване даже при преболедували коронавирус. СЗО предложи да не се постановат прибързани забрани и прикани за метод, учреден на науката и риска. Въпреки това редица страни не разрешиха пътуванията от Южна Африка и съседите ѝ поради страха от новия вид.

Опасенията са, че се усилва  броят на страните в Европа, които оповестяват за открити случаи на новия вид на ковид Омикрон, считан за по-опасен заради по-бързото си разпространяване спрямо разновидността Делта. За първи засечен вероятен случай на тази вариация на вируса  бе обявено в Швейцария, а Португалия разгласи в понеделник установени 13 случая на Омикрон - всички свързани с играчи и чиновници на лисабонския футболен тим " Белененсиш ". Шотландското районно правителство каза, че има 6 случая на този вид на ковид в английската провинция. С това инфектираните с разновидността Омикрон в Обединеното кралство стават общо девет. 

Нидерландия в петък стегна ограниченията поради новия вид, а Япония затвори границите си за чужденци. Мярката се подхваща към този момент за три седмици.

Президентът на Южна Африка осъди възбраните за пътешестване от страната му и прикани те неотложно да бъдат анулирани.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР