С остри реплики се замеряха от парламентарната трибуна Бойко Рашков

...
С остри реплики се замеряха от парламентарната трибуна Бойко Рашков
Коментари Харесай

ГЕРБ остро за Рашков - подредил НС, искат разследване и щели да питат до откат

С остри реплики се замеряха от парламентарната естрада Бойко Рашков е депутатите на ГЕРБ. Народните представители на Борисов желаеха да бъдат показани съответни данни, имена и доказателства за изнесените в общественото пространство изказвания, че политици и протестиращи са били подслушвани. Рашков обаче отхвърли, базирайки се на закона и напомни, че няма да работи като Цветан Цветанов, някогашен министър на вътрешните работи на ГЕРБ. Докато бе министър Цветанов се прочу с усилената приложимост на СРС. Рашков засяга СРС-тата с докторите от Горна Оряховица, които след това осъдиха България в Страсбург.

“Извикайте дясната ръка на таралежа да чете СРС-та”, уточни Рашков.

“Ние не чухме нито един факт, почиващ на някакво доказателство, че такива противозаконни подслушвания са били реализирани. Нещо повече - има и отчет на Бюрото за надзор на СРС, което отхвърля тези изказвания, както и прекъснато досъдебно произвеждане от прокуратурата заради липса на доказателства”, уточни пред публицисти Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Тя бе безапелационна - Борисовата партия ще продължава да пита, до момента в който не се открият обстоятелствата и събитията, които Рашков насочва в общественото пространство.

Маноил Манев добави, че от изявлението на Рашков в Министерство на вътрешните работи е станало ясно, че силовият министър и подопечното му ведомство са подредили настоящия парламент. По време на съвещанието даже бе посочено, че Рашков участвал на откриването на предизборната акция на “Изправи се! Ние идваме!” и станало ясно чий министър е.

Тома Биков пък уточни, че Рашков желал да стане част от постоянния кабинет, което за ГЕРБ било добър процес на събитията - Борисовата партия щяла да може доста елементарно да нападна Министерство на вътрешните работи, само че от позиция на страната това би било “фарс” и “трагедия”.

Биков означи, че от ГЕРБ са внесли искане за следствие на дейностите на Рашков по време на предизборната акция. Една от последните офанзиви на Борисов и депутати е поради задържането на кмета на Поморийското село Бата. Именно по време на свое посещаване там Бойко Борисов направи скандалния си коментар за таралежа, който се завъртя в общественото пространство и провокира реакции. На днешния брифинг на Министерство на вътрешните работи за дейстивята на силовото ведомство по време на предизборната акция и в деня на вота обаче Бойко Рашков разгласи - до този миг не е имало толкоз интензивно понижаване на купения избор, а що се касае до кмета на село Бата - обвиняването е за престъпен избор. Според Министерство на вътрешните работи кметът на Бата е давал пари в подмяна на гласоподаване за съответна партия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР